У Путіна нова біда - Америка перестала бути ворогом, - The Guardian

Головна мета зовнішньої політики Путіна тепер повинна збігатися з курсом Трампа, тому що без цього Кремлю не буде кого звинувачувати в проблемах Росії. Росії тепер нікуди діватися, оскільки Америка перестала бути ворогом.

У Путіна біда - Трампнаш. Фото: Гордон.

Президент Росії Володимир Путін опинився в скрутному становищі після того, як перемога на виборах в США республіканця Дональда Трампа зруйнувала в очах росіян образ "ворожої Америки", який Кремль створював багато років. Про це йдеться в редакційній статті The Guardian, передають Патріоти України.

У разі перемоги на президентських виборах кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон Москва знала, як себе вести. Але перемога Трампа стала для Кремля повною несподіванкою.

"Російські парламентарії аплодували Трампу, не розуміючи, що він насправді підриває їх політичну систему, яку доведеться оцінити по тому, як їй доведеться розвиватися далі з урахуванням того, що Америка більше не ворог (Росії)", - йдеться в тексті.

"Існує ще одна проблема. Путіну завжди подобалося бути частиною глобальної неоконсервативної тенденції, яка народилася з незадоволеності світовим порядком, що виникла на початку 21-го століття. Путінська Росія любить сварити Захід за надмірний інтерес до прав меншин, з питань політики щодо біженців і інших ліберальних питань ", - зазначає видання.

У публікації наголошується, що Кремль не знає, як реагувати на зміни, що відбуваються на Заході. А Brexit і перемога Трампа тільки підкреслює, як нові реалії поставили Кремль в глухий кут.

"Трамп потрібен Кремлю, оскільки Росія знову програла, так і не ставши переможцем. Вони (Кремль. - Ред.) хотіли мати можливість продовжувати виступати проти міжнародного мейнстріму, а не бути його частиною. Тепер головна мета зовнішньої політики Путіна повинна збігатися з курсом Трампа, тому що без цього Кремлю не буде кого звинувачувати в проблемах Росії. Росії тепер нікуди діватися, оскільки Америка перестала бути ворогом", - йдеться в публікації.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...