​У Росії можуть проголосити священну війну проти України - Чапнін

Ті в РПЦ, хто ще в змозі чинити опір кривавим намірам Путіна, попереджають, україножерський режим може вдатися до чергового кроку «духовних скреп».

Сергій Чапнін

Росія може проголосити війну проти України священною. Про це повідомив в інтерв'ю виданню "Слон" уже колишній редактор журналу Московської патріархії (офіційний журнал РПЦ) Сергій Чапнін, зазначають Патріоти України.

"Коли протоієрей Всеволод Чаплін каже, що ми ведемо "священну боротьбу" в Сирії, то залишається лише півкроку до того, щоб почати говорити так і про Україну", - сказав богослов, філософ та громадський Чапнін.

За словами Сергія Валерійовича, запит на таку інтерпретацію вже є і скоро почнуть говорити, що боротьба за "русский мир" в Україні - це теж "священна війна".

"Це призведе до серйозних наслідків. В принципі, подібні думки вже звучать від світських радикалів. Якщо зараз не сказати "Стоп!", то військові дії можуть отримати не тільки моральне виправдання, але і свого роду "божественну санкцію". Однак таке виправдання війни неможливе, тому що євангельська заповідь є непорушною - блаженні миротворці", - пояснив Чапнін.

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...