"На подводной лодочке": Скандальний священик РПЦ "благословив" пісню про бомбардування США

За словами Всеволода Чапліна, у храмі така пісня недоречна. Однак поза стінами церкви він був би не проти слухати цю композицію.

Всеволод Чаплін. Фото: panorama.pub.

Скандальний священик РПЦ Всеволод Чаплін відреагував на пісню "На подводной лодочке" про бомбардування Вашингтона, яку хор виконав в Ісаакієвському соборі Санкт-Петербурга. Своєю думкою він поділився в інтерв'ю "Собеседнику", передають Патріоти України.

Каже, що текст 40-річної давності не завадить і нині. "Якщо в 1980 році пісня звучала як антирадянська, то сьогодні вона стала по-новому злободенною – вона показує, що наш народ готовий дати відповідь агресії Заходу. Мабуть, когось це дуже сильно налякало. Нехай краще ми будемо попереджати в жартівливій формі про те, що воля у народу є", – висловився він.

Карати, вважає Чаплін, нікого не потрібно. "Звичайно, це жарт: пісня гумористична, являє собою не дуже тонке знущання над радянською патріотичною риторикою. До того ж і пісня була виконана на "біс", коли навіть у рамках патріотичного концерту можна виконати і жарт", – прокоментував Чаплін.

За словами церковника РПЦ, у храмі така витівка недоречна. Однак поза стінами церкви він був би не проти слухати цю композицію. "Цей хор вбудований у адміністративну структуру музею Ісаакіївського собору. Так що, я думаю, керівники хору повинні були розуміти, які пісні виконувати доречно в соборі. Коли в храмовому будинку командує музей, всякі бувають дивні речі", – пояснив Чаплін.

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...