У Росії познущалися з пропозиції Бориса Джонсона приєднатися до боротьби з терористами ІДІЛ

В РФ зневажливо порадили главі МЗС Великобританії краще цікавитися ситуацією в Сирії, де Росія бореться з тероризмом.

Борис Джонсон. Фото: BBC.com.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон втратив зв'язок з реальністю, якщо закликає Москву приєднатися до боротьби з терористичною організацією "Ісламська держава". Про це заявив голова міжнародного комітету Ради РФ Костянтин Косачев, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК.

"Мабуть, британському міністрові не доповідають зведення з Сирії. Інакше він би знав, що Росія єдина або одна з дуже небагатьох країн світу, які реально допомагають цій країні впоратися з терористичною бідою... Так чи інакше, заклик повисає в повітрі і залишається на совісті самого міністра, який втратив, судячи з усього, зв'язок з реальністю - в усякому разі, на Близькому Сході", - сказав Косачов.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клинцевич у свою чергу підкреслив, що Росія не повинна приєднуватися до західної коаліції в Сирії, а навпаки.

"Не думаю, що приєднання до західної коаліції, яка лише імітує боротьбу з "Ісламською державою", буде правильним вибором. Як казав, щоправда, зовсім з іншого приводу кіногерой Андрія Миронова в "Діамантовій руці", ні, вже краще ви до нас", - написав сенатор на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон запропонував Росії приєднатися до міжнародної коаліції на чолі з США, яка веде боротьбу з "Ісламською державою".

У статті, опублікованій газетою The Telegraph, він підкреслив, що у Росії ще є час опинитися на правильній стороні. У своїй статті Джонсон також попереджає президента Сирії Башара Асада, що США готові до нових ударів. "Америка завдала удару і може, звичайно, зробити це знову", - пише він. Життєво важливо, щоб росіяни розуміли жахливу природу режиму, який вони підтримують, підкреслив Джонсон.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...