​У Росії судитимуть екс-співробітника Московського патріархату за держзраду на користь США

Найближчий родич заарештованого розповів про обставини справи. Каже у всьому винні американці, котрі хотіли нашкодити РПЦ, особливо в Україні

У Росії судитимуть колишнього співробітника Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Євгена Петрина, повідомляють Патріоти України з посланням на російські змі. Його звинувачують в зраді на користь США, повідомив його адвокат Іван Павлов.

«Матеріали кримінальної справи щодо нашого підзахисного передані в Московський міський суд. Розгляд у справі може початися протягом двох тижнів», - сказав Павлов.

Захисник нагадав, що Петрин був затриманий влітку 2014 року і з тих пір знаходиться під арештом в СІЗО «Лефортово». Термін його арешту продовжений до 5 березня.

За даними синодального інформаційного відділу, правоохоронні органи зацікавилися Петриним, в зв'язку з його діяльністю, яка відбулася до роботи в РПЦ.

Брат обвинуваченого повідомив, що той працював в спецслужбах РФ, але звільнився за власним бажанням.

«Євген, як співробітник Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату з 2013 року, зустрівся по службі з іноземними особами, яких він запідозрив у шпигунстві на користь США на шкоду інтересам Російської православної церкви, особливо на Україні», - сказав він.

Про цю зустріч звинувачений, за словами брата, доповів на попереднє місце роботи, однак ця інформація не зацікавила спецслужбу. Петрин продовжив самостійно збирати інформацію до тих пір, поки не був затриманий, каже його родич.

За словами брата звинуваченого, той має намір довести свою невинність за допомогою поліграфа.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...