У САП повідомили, коли Насіров має постати перед судом

За даними слідства, на посаді керівника ДФС Насіров ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

Роман Насіров.Фото:РБК

До кінця тижня відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має ознайомитися з обвинувальним актом у справі про можливе зловживання владою і службовим становищем, після цього справу передадуть до суду. Про це повідомили Українській правді у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), зазначають Патріоти України.

"До кінця тижня маємо ознайомити підозрюваного з обвинувальним актом. Це може бути як четвер, так і п'ятниця", – повідомили в САП.

НАБУ і САП підозрюють Насірова у зловживанні владою і службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України), що завдало шкоди на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

Як відомо, 7 березня 2017 року Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 16 березня Насіров вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього 100 млн грн.

У серпні суд заарештував усе вказане в державному реєстрі нерухоме майно відстороненого голови Державної фіскальної служби.

26 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що справу Насірова "фактично завершено" і йому оголосили остаточну підозру. 17 серпня Насіров заявив, що оскаржив своє затримання в Євросуді з прав людини.

19 жовтня чиновнику запобіжний захід продовжили до 14 грудня, але дозволили виїжджати в Київську область.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...