У Сенаті США назвали Росію більшою загрозою для світу, ніж ІДІЛ (відео)

Старший науковий співробітник Атлантичної Ради Ян Бжезінський переконаний, що надання летальної зброї Україні і Грузії не тільки не спровокувало б ескалацію, а навпаки знизило б напругу між Росією і НАТО.

Ян Бжезінський. Фото: finance.bigmir.net.

Для США, Європейського союзу і всіх країн-членів НАТО Росія є більшою загрозою ніж "Ісламська держава", тому необхідно було надати летальне озброєння Україні і Грузії. Про це під час слухань у Комітеті Сенату з міжнародних відносин заявив старший науковий співробітник Атлантичної Ради Ян Бжезінський, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відповідаючи на питання, що є більшою загрозою для НАТО - Росія або ісламський тероризм, Бжезинський чітко відповів: "Без всяких питань, це Росія".

"Росія накопичила сили на східних кордонах альянсу, вона демонструє агресію на рівні держави проти держави, вона вторглася у дві країни за останні 10 років - Грузію і Україну", - пояснив він.

Також Бжезінський переконаний, що надання летальної зброї Україні і Грузії не тільки не спровокувало б ескалацію, а навпаки знизило б напругу між Росією і НАТО.

З іншого боку, додав він, це ускладнило б для Росії військове планування і збільшило б ризики для Кремля в разі подальшої агресії.

Крім того Бзежинский наголосив, що в Європейському союзі не всі були проти надання летального зброї Україні і це необхідно було зробити, не дивлячись на заперечення Німеччини і Франції.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк припустив, що в разі перемоги на президентських виборах у США Хілларі Клінтон може надати Україні високоточну летальну зброю.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...