"У Швейцарії Яценюк перебуває з приватним візитом. А вчорашня істерика росЗМІ свідчить, що Кремль боїться і мстить" - прес-секретар політика

Поширені російськими пропагандистськими ресурсами згадки про "недійсний паспорт" політика чи начебто виявлені під час митного контролю $50 тис. готівкою є нічим іншим, як "фейками" та "дезінформацією".

Арсеній Яценюк. Фото:112 Україна

Поїздка лідера політичної партії "Народний фронт", екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до Швейцарії є приватною та родинною, жодних офіційних або ділових зустрічей політик там не планує. Про це у Facebook повідомила прес-секретар лідера "Народного фронту" Ольга Лаппо, передають Патріоти України.

"Не варто впадати в конспірологію. Жодних офіційних, напівофіційних чи неофіційних ділових зустрічей Яценюк там не планує. Це - приватна родинна поїздка", - зазначила вона.

Окрім того, поширені російськими пропагандистськими ресурсами згадки про "недійсний паспорт" політика чи начебто виявлені під час митного контролю $50 тис. готівкою, за словами Лаппо, є нічим іншим, як "фейками" та "дезінформацією".

"Яценюк, як колишній глава МЗС, має ранг надзвичайного і повноважного посла. Тому користується дипломатичним паспортом пожиттєво", - пояснила його прес-секретар.

Причиною учорашнього непорозуміння у Женевському аеропорту вона називає абсурдний запит російської влади до Інтерполу через нібито участь Яценюка у війні в Чечні.

"І це ще раз підтверджує: Кремль боїться і мстить. Мстить за ініційований урядом Яценюка позов у Стокгольмський суд, за яким "Газпром" програв Україні 56 мільярдів, за санкції проти РФ, за підписання Асоціаціі з ЄС, за успішно пройдений шлях до безвізового режиму з Євросоюзом для українців. А головне - за створення української армії", - наголосила Лаппо.

Як повідомлялося раніше, 23 грудня 2017 року, лідера партії "Народний фронт", колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка затримали в аеропорту Женеви - начебто для проведення паспортного контролю відповідно до запиту Росії.

Пізніше в Інтерполі з'ясували ситуацію й пояснили, що жодних офіційних перешкод для пересування екс-прем’єр-міністра України Яценюка по всьому світу за ініціативи чи каналами Інтерполу - немає.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...