У США розповіли, за яких умов Росія деокупує Крим

Український півострів вийде з-під контролю Москви тільки в тому випадку, якщо Російська Федерація розпадеться.

Ілюстрація:http://www.nytimes.com/

У США розповіли, за яких умов Росія деокупує Крим. Про це йдеться в матеріалі кореспондента видання The New York Times, інформують Патріоти України.

"Захоплення півострова було помилкою, а референдум в березні 2014 навряд чи можна назвати чесним. Але шляху назад поки немає. Росія окупувала Крим так само, як вона вчинила з Придністров'ям в Молдові, Абхазією і Південною Осетією в Грузії.

Звичайно, надія на повернення цих територій країнам залишається. Але всі, хто вірить, що Кремль дозволить Криму мирно повернутися в Україну через бажання його мешканців, або обманюють себе, або займаються популізмом.

Крим може і тягар на шиї Росії, але він також і коштовна перлина в її короні. Регіон вийде з-під контролю Москви тільки в тому випадку, якщо Російська Федерація розпадеться", - зазначає автор публікації Дімітар Кенаров.

Також оглядач вважає, що Україна може використовувати прагнення Росії домогтися офіційного визнання Криму в якості своєї території як важіль тиску під час переговорів з інших, не менш важливих питань.

"Це може стати найбільш продуктивним шляхом, щоб змусити Москву повною мірою співпрацювати у вирішенні інших конфліктів, зокрема, на сході України. А також Київ так зможе повністю зосередитися на важливих реформах.

Крім того, таке рішення може поліпшити стан захисту прав людини в Криму, відкривши регіон для правозахисних організацій та давши можливість почати діалог з Москвою про моніторинг процесу захисту і збереження культури і політичних прав меншин.

Перетворення Криму в Кубу протягом найближчих 10-20 років не піде на користь нікому: ні українцям, ні росіянам, ні кримчанам", - пише Кенаров.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...