​У Сирії потрапило в оточення ударне угруповання військ Асада

Тисячі вояків кривавого союзника, кривавого Путіна переймаються тим, чи вдасться врятувати власні тушки.

Північ Сирії. Карта бойових дій

В провінції Алеппо в оперативне оточення потрапило найбільше угруповання військ Асада, Повідомляють Патріоти України з посиланням на світові ЗМІ. До двох армійських бригад, включаючи іноземних інструкторів виявилися відрізаними від основних частин, в результаті зустрічних військових дій з боку ІДІЛ і помірної сирійської опозиції під час боїв за населений пункт Ханассер.

Наразі на південь від Алеппо йдуть інтенсивні військові дії з трьох сторін. Протягом доби армії Асада не вдалося з ходу розблокувати свої війська, всі сторони підтягують додаткові сили. Російські ЗМІ поспішили повідомити, що урядовим силам вдалося відтіснити супротивника, від «дороги життя». Однак поки немає підтвердження цієї інформації від неупереджених джерел.

Разом з тим на півночі провінції Алеппо тривають артилерійські зачистки території з метою розблокування транспортного маршруту до турецько-сирійському кордоні.

Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року

четвер, 2 травень 2024, 14:27

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес в ін...

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...