У Туреччині пояснили, чому РФ не наважиться воювати з ними

Експерти вважають, що Росія не ризикне вступити у відкритий конфлікт з країною-членом НАТО.

Росія не наважиться на відкритий конфлікт з Туреччиною -членом НАТО. Ілюстрація:www.expres.ua

Росія не буде загострювати відносини з Туреччиною до військових дій у зв'язку з тим, що турецькі військові збили напередодні російський СУ-24 на турецько-сирійському кордоні. Захід, включаючи Євросоюз, постарається не допустити прямого військового зіткнення, відбудеться тільки охолодження турецько-російських відносин. Так вважає ряд експертів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крым.Реалии.

Так, зокрема, на думку експерта з міжнародних відносин з Туреччини Орхана Гафарлі, Захід, включаючи Євросоюз, "постарається не допустити прямого військового зіткнення між Росією і Туреччиною".

"Туреччина є членом блоку НАТО, тому Росія не посміє піти на відкритий збройний конфлікт. За статтею статуту НАТО, якщо хтось нападе на Туреччину, то НАТО відповість на це, всі країни НАТО", - підкреслив він.

Український політолог Володимир Фесенко вважає, що збройний конфлікт з Туреччиною "зламав би всі попередні спроби російського президента Володимира Путіна помиритися із Заходом", тому російський лідер не буде ризикувати.

"Йти на новий конфлікт, нове протистояння, тепер уже з Туреччиною, тим більше військове протистояння. Ну, це було б не тільки стратегічно, а й тактично невиправдано", - зазначив політолог.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...