У Верховну Раду внесли законопроект про кастрацію гвалтівників дітей

Зареєстровано законопроект, згідно з яким насильник, який відбув покарання терміном в 10 років, може вийти на свободу, погодившись на кастрацію.

Нардепи пропонують ввести  хімічну кастрацію педофілам. Фото: Styler.У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу, що передбачає хімічну кастрацію за особливо тяжкі злочини сексуального характеру, вчинені проти неповнолітніх. Відповідна інформація опублікована на сайті парламенту, повідомляють Патріоти України.

Проект закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо запровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканості малолітньої чи малолітнього і посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканості малолітньої чи малолітнього) зареєстровано 21 червня 2017 року.

Документом пропонується доповнити КК статтею 821, за якою насильник, який відбув покарання строком не менше десяти років, може вийти на свободу, погодившись на "добровільну міру медичного характеру".

Згідно з проектом закону, запровадження такого заходу є введення засудженому медичних препаратів, які зменшують сексуальну активність (хімічна кастрація).

При цьому питання про заміну невідбутої частини покарання хімічною кастрацією визначається експертизою, яку призначає суд. Експертиза повинна встановити, чи є у засудженого сексуальні розлади (педофілія) і відсутність протипоказань до застосування хімічної кастрації.

Положення цієї статті не поширюється на засуджених, які вчинили особливо тяжкий злочин проти статевої свободи та недоторканості малолітньої чи малолітнього і засуджені до довічного ув'язнення.

Крім того, законопроект пропонує доповнити статтю 152 частини п'ятої такого змісту: "5. Згвалтування малолітньої або малолітнього, - караються позбавленням волі на строк до двадцяти років".

Також статтю 152 пропонується доповнити частиною шостою: "6. Згвалтування малолітньої або малолітнього, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених частинами четвертою та п'ятою статті 153 та частиною другою статті 156 цього Кодексу, - карається довічним позбавленням волі".

Як повідомляє на своїй сторінці в Facebook речник ГУ Нацполіціі в Донецькій області Наталя Шиман, ініціатором законопроекту є голова обласної поліції В'ячеслав Аброськін.

Автори законопроекту: Олег Недава, Мустафа Найєм, Антон Геращенко і Дмитро Лубинець.

При цьому Шиман в своєму пості пише про зростання в Україні кількості злочинів, пов'язаних із сексуальним насильством над дітьми. Зокрема, вона посилається на недавній випадок вбивства 6-річної дівчинки в селищі Гірник Донецької області.

Як повідомлялося, вчора, 26 червня, в Гірнику Донецької області після восьми днів пошуків знайшли тіло зниклої шестирічної дівчинки з ознаками насильницької смерті. Затримано підозрюваного.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

"Згадаймо слова міністра оборони Великої Британії": Згурець оцінив можливе оголошення широкомасштабної мобілізації у РФ

вівторок, 19 березень 2024, 10:00

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що якщо у РФ оголосять масштабну мобілізацію, то тільки на початок осені можуть бути сформовані більш-менш боєздатні сили противника. Про це він розповів в етері "Ес...