У всіх рівні умови: ВР зрівняє права Савченко з правами решти делегатів у ПАРЄ - Ар'єв (відео)

За словами нардепа, коли Савченко була політв'язнем, порушення процедури її призначення всі визнали, проте зараз ситуація змінилася.

Надія Савченко в ПАРЄ. Фото:ТСНВерховна Рада зрівняє права нардепа Надії Савченко з правами інших українських делегатів у Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це заявив голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі 112 Україна, зазначають Патріоти України.

"Завтра буде розглянуто постанову, оскільки вимога ПАРЄ, щоб всі члени делегації мали однаковий рівень представництва і відповідну процедуру призначення. Щодо Надії Савченко, поки вона була в тюрмі, діяла окрема постанова, і таку Ad hoc процедуру всі визнали.

Сьогодні, коли ситуація змінилася і Савченко є повноправним членом парламенту України на волі, то ми сьогодні ініціювали в комітеті з закордонних справ проект постанови, завтра його, очевидно, буде розглянуто, щоб п. 2, яким Надія Савченко закріплювалася членом делегації, був скасований. Потім щодо її перебування в делегації вже буде ухвалювати рішення комітет із закордонних справ, так само, як щодо інших делегатів ПАРЄ", - сказав Ар'єв.

У відповідь на питання, чи означає це однозначне виключення Надії Савченко, він відповів негативно.

"Ні. Це означатиме, що рішення щодо її присутності в делегації нарівні з іншими членами делегації будуть приймати комітет із закордонних справ, можливо, вже завтра на засіданні. Зрівняємо всіх у правах, оскільки тепер у всіх рівні умови", - уточнив Ар'єв.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...