"Убрать нельзя оставить" Експерт пояснив, чому Порошенко так тримається за Шокіна

Пояснення самого президента, чому він не змінить теперішнього Генпрокурора, для більшості здаються слабкими аргументами.

Петро Порошенко і Віктор Шокін. Фото:sled.net.ua

Генеральна прокуратура України не може нормально виконувати свої функції, оскільки вона працює заради наживи. Про це в коментарі Обозревателю розповів член Громадського люстраційного комітету і бізнесмен Карл Волох, передають Патріоти України.

"Генпрокуратура вже давно стала негативним ньюзмейкером країни. Вона сьогодні є правоохоронним органом, який має найбільші повноваження і найменші досягнення", - сказав Волох.

Експерт додав: "Вони не виконують обов'язки, які на них покладені. Прокуратура використовує свій вплив для наживи і політичного впливу, але не більше того".

На запитання, чому президент Порошенко тримається за генпрокурора Шокіна, Волох відповів, що це для нього велика загадка.

"Мені незрозуміло, чому Порошенко не звільнить Шокіна. Деякий час з президентського оточення йшла інформація, що його звільнять. Але на жаль", - нагадав експерт.

Волох підкреслив, що був на публічній зустрічі з Петром Порошенком, де той пояснив свої мотиви з приводу перебування на посту Шокіна.

"Пояснення президента полягає в тому, що Шокін не заважає робити реформу прокуратури, а попередній прокурор був проти перетасовки повноважень по різних органах. Мені таке пояснення здається дуже слабеньким", - резюмував Волох.

Арешт соратника Шойгу - лише "ланка" великого ланцюга: ISW оцінив кремлівську компанію "чисток" в Міноборони

субота, 27 липень 2024, 11:45

ФСБ заарештувала колишнього заступника міністра оборони Росії генерала Дмитра Булгакова. Арешт соратника Шойгу за звинуваченням у корупції відбувся у п'ятницю, 26 липня. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що з квітня 2024 року Кремль ...

"Сильний хід" обернувся проблемою: Республіканцям не подобається кандидат Трампа на посаду віцепрезидента США

субота, 27 липень 2024, 11:00

Ряд республіканців у Палаті представників Конгресу США критикують обрання колишнім президентом Дональдом Трампом сенатора Джея Ді Венса на посаду віцепрезидента, попереджаючи, що цей вибір не допоможе — а може нашкодити — шансам партії на перемогу в ли...