"Убрать нельзя оставить" Експерт пояснив, чому Порошенко так тримається за Шокіна

Пояснення самого президента, чому він не змінить теперішнього Генпрокурора, для більшості здаються слабкими аргументами.

Петро Порошенко і Віктор Шокін. Фото:sled.net.ua

Генеральна прокуратура України не може нормально виконувати свої функції, оскільки вона працює заради наживи. Про це в коментарі Обозревателю розповів член Громадського люстраційного комітету і бізнесмен Карл Волох, передають Патріоти України.

"Генпрокуратура вже давно стала негативним ньюзмейкером країни. Вона сьогодні є правоохоронним органом, який має найбільші повноваження і найменші досягнення", - сказав Волох.

Експерт додав: "Вони не виконують обов'язки, які на них покладені. Прокуратура використовує свій вплив для наживи і політичного впливу, але не більше того".

На запитання, чому президент Порошенко тримається за генпрокурора Шокіна, Волох відповів, що це для нього велика загадка.

"Мені незрозуміло, чому Порошенко не звільнить Шокіна. Деякий час з президентського оточення йшла інформація, що його звільнять. Але на жаль", - нагадав експерт.

Волох підкреслив, що був на публічній зустрічі з Петром Порошенком, де той пояснив свої мотиви з приводу перебування на посту Шокіна.

"Пояснення президента полягає в тому, що Шокін не заважає робити реформу прокуратури, а попередній прокурор був проти перетасовки повноважень по різних органах. Мені таке пояснення здається дуже слабеньким", - резюмував Волох.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...