​"Удар у спину" Росії: Туркменістан почав будівництво газопроводу в Індію

Кошти на проект вже знайшли.

Ілюстрація: ЖЖУ Туркменістані розпочато будівництво газопровіду Туркменістан-Афганістан-Пакистан-Індія (ТАПІ), який стане одним з найбільших трубопроводів континенту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Trend.Az.

Даний проект після реалізації дозволить поставляти газ з Туркменістану на ринки південної та південно-східної Азії, а будівництво туркменської ділянки трубопроводу ТАПІ займе 3 роки.

У церемонії закладки туркменської ділянки газопроводу взяли участь президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, президент Афганістану Ашраф Гані, прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф і віце-президент Індії Хамід Ансарі.

Нагадаємо, що Туркменістан за запасами газу посідає четверте місце у світі. Також відзначимо, що загальна протяжність труби може скласти 1814 кілометрів, включаючи 214 кілометрів в Туркменістані.

Трубопровід повинен простягнутися від найбільшого в Туркменістані газового родовища Галкиниш через афганські міста Герат і Кандагар і досягти остаточної своєї точки - населеного пункту Фазілка, що на кордоні Індії з Пакистаном. Орієнтовна вартість проекту - до $ 10 млрд.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...