"Уголь и свекла - наша красота": На Росії можуть заборонити тіні, рум'яна та парфуми (фото)

Росспоживнагляд підготував законопроект, що забороняє виробництво і поширення в Росії алкоголю у вигляді порошку - молекулярно-інкапсульованого алкоголю, який при розведенні у воді дозволяє отримати спиртовмісний напій.

"Уголь и свекла - наша красота". фото: ЖЖ.

Незабаром в Росії можуть заборонити такі види декоративної косметики, як тіні, пудру, рум'яна і сухі духи. Про це повідомляють "Известия", передають Патріоти України.

Зокрема, можливі обмеження пов'язані з тим, що Росспоживнагляд підготував законопроект, що забороняє виробництво і поширення в Росії алкоголю у вигляді порошку - молекулярно-інкапсульованого алкоголю, який при розведенні у воді дозволяє отримати спиртовмісний напій. У відомстві зазначили, що в Росії "не проводилися дослідження безпеки використання в харчуванні населення такого виду продукції".

Однак, згідно з висновком Міністерства економічного розвитку Росії, під дію документа потрапляє не тільки продукція для харчового вживання, але і вищеперелічена косметика.

Мінекономрозвитку РФ звертає увагу Росспоживнагляду на визначення, яке він дав сипучому алкоголю, - "порошкоподібна спиртовмісна продукція - харчова або нехарчова продукція у вигляді етилового спирту в порошкоподібному (капсульованому) стані з вмістом етилового спирту понад 0,5% обсягу готової продукції". На думку Мінекономрозвитку, під таке формулювання потрапляє і парфюмерно-косметична продукція.

Крім того, в законопроекті недостатньо чітко сформульовано саме поняття "капсульований етиловий спирт", що також може викликати проблеми в роботі виробників порошкоподібної парфюмерно-косметичної продукції.

Тим часом в Російській парфюмерно-косметичній асоціації сказали, що до 5% парфюмерно-косметичного ринку припадає на порошкоподібну продукцію з вмістом спирту - тобто все-таки потрапляє під визначення алкоголю в порошку. Йдеться про декоративну косметику - тіні, рум'яна, пудру, сухі парфуми та інші товари.

"У виробництві косметики спирт може виконувати різні функції - аромат, розчинник компонентів, і в кінцевій продукції деякий його зміст зберігається", - пояснила виконавчий директор асоціації Олександра Скоробогатова.

Вона також додала, що кількість інгредієнтів при використанні косметики величезна - понад 10 тисяч.

"Якщо ти сьогодні не використовуєш спиртовмісний компонент, то будеш використовувати його завтра", - резюмувала експерт.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...