"Уговор дороже денег": Прем'єр Італії нагадав Путіну, що санкції з нього просто "за красиві очі" ніхто не зніме

Голова італійського уряду також нагадав президенту РФ, що рішення про введення санкцій Європа прийняла самостійно.

Маттео Ренці. Фото: zn.ua.

Євросоюз сам приймав рішення про введення санкцій проти Росії за її дії в Україні, а не за наполяганням США, і буде "терпіти" до "тотального виконання" Мінських угод. Про це заявив прем'єр Італії Маттео Ренці на Санкт-Петербурзькому економічному форумі, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Якщо ми дійшли до накладення санкцій, і позиція США з питання санкцій здається об'єктивною, ясною, і мали місце імпульсивні дії з боку ряду європейських лідерів ... Безумовно, є проблеми підходу і поваги суверенітету в поведінці Росії, але, з іншого боку, є те , що сказав президент Путін, і це дуже важливо - що стосується поваги угод, конституційна реформа (в Україні), виборче законодавство. Але не США прийняли рішення за інших. Пан Путін чудово знає, що таке рішення прийняли деякі європейські лідери", - сказав Ренці.

Він підкреслив, що ця ініціатива - цілком європейська. "Пан Путін запитує: скільки ви ще будете терпіти? Відповідь дуже проста - це Мінські угоди", - підкреслив він. Ренці зазначив, що пропонував використовувати досвід автономій німецькомовних регіонів Італії в якості моделі для Донбасу. "Я вважаю, що потрібно повністю імплементувати Мінські угоди в повному обсязі", - підкреслив Ренці. За його словами, словосполучення "холодна війна" не може використовуватися в третьому тисячолітті.

"Нам необхідно, щоб Європа і Росія знову стали прекрасними сусідами. Ми знаємо, що між сусідами часто виникають суперечки, проблеми, але сьогодні в українському питанні є сильна точка - то, що підписані Мінські угоди, і ми просимо, щоб вони були тотально імплементовані", - підкреслив прем'єр Італії.

У той же час він зауважив, що "про імплементацію повинні просити не тільки ті, кого називають сепаратистами, а й усі зацікавлені сторони. За його словами, щоб подолати фазу санкцій, необхідно в повному обсязі імплементувати Мінських угоди, і зробити так, щоб "Росія була головною дійовою особою", так як без неї неможливо боротися з екстремізмом і фанатизмом.

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...