Україна як порохова діжка під Путіним: Кремлю напророкували переломний рік

Найсерйознішим і найважливішим фактором у розвитку ситуації між Україною і Росією є позиція президента України, вибори якого нас очікують в 2019-му.

Новий президент України може по-різному вирішити питання війни. Ілюстрація: соцмережі.

У 2019 році відносини між Україною і Росією залежатимуть від двох факторів: по-перше, це президентські і парламентські вибори в Україні, і, по-друге, ситуація, що нагнітається в Росії, при якій режим Володимира Путіна може впасти. Від цих факторів залежить, яким буде майбутнє в українсько-російських відносинах. Таку думку висловив російський опозиціонер Костянтин Боровой, передають Патріоти України.

Найсерйознішим і найважливішим фактором у розвитку ситуації між Україною і Росією є позиція президента України. Сьогодні його позиція - це спроба зберегти відносну стабільність. Погану, непотрібну Україні, невигідну, але стабільність. Очевидно, що стримується будь-яка активність на Донбасі. Це означає, що ситуація як була тухлою, такою й залишається.

Але в Україні, можливо, буде новий президент, у якого на початковому етапі може виникнути бажання якось вирішити цю ситуацію - вирішити зміною відносин між Росією і Україною. Можуть бути й радикальні зміни. Це питання багато в чому залежатиме від виборців, які приймуть рішення на виборах - що для них важливіше: стабільність чи підтримка цієї точки нестабільності, в якій, звичайно ж, зацікавлена Росія. Адже головним завданням Путіна було створення точки нестабільності і підтримання її.

Росія зараз не зацікавлена в розширенні цього конфлікту. Всі необхідні результати дає нинішній стан конфлікту - а зараз на Донбасі безперспективний стан і якихось змін ніхто не хоче. Україна не хоче якихось змін, тому що і військові, і спецслужби, і політики бояться погіршення. І в Росії загалом не хочуть якихось змін - те, що досягнуто, офіційна пропаганда називає громадянським протистоянням. Та й Україна офіційно визнала Росію так би мовити стороною, яка спостерігає - у нормандському і мінському форматах. По суті, це керований Росією конфлікт. Але у форматах, які визнані Україною, Росія є об'єктивною стороною, яка консультує. Тут все залежить від України.

Так, Росія названа в Україні агресором, оскільки створила цю конфліктну ситуацію, розвиває і підтримує її. Але цього достатньо з точки зору кремлівських експертів - мовляв, нестабільність впливає на всю ситуацію в Україні, та й на європейський континент Росія здійснює свій вплив через це.

У 2019 може відбутися наступне - якісь серйозні зміни в Росії, які автоматично призведуть до припинення цієї провокації, або серйозні дії України, які теж можуть привести до зміни ситуації. Але я не бачу з боку України бажання українських політиків кардинально вплинути на ситуацію. Можливо, новий президент і новий склад Ради постараються змінити ситуацію. Тому все залежить від України.

Джерело: Апостроф

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...