Україна на сцені "Євробачення" виграла битву проти Росії, - німецькі ЗМІ

Die Tageszeitung: "У пісні "1944" Джамала показала тему депортації кримських татар настільки серйозно, що до неї просто стали злітатися бали".

Перемога Джамали: Україна на сцені "Євробачення" виграла битву проти Росії. Фото: 24tv.ua.

Після оголошення результатів "Євробачення" в неділю німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung у своїй статті "Перемога також для Криму" написало наступне: "Протягом багатьох місяців тема війни і Криму домінувала в заголовках більшості ЗМІ. Росія незаконно окупувала півострів і була покарана за це санкціями з боку Європи. "Євробачення - 2016" ще відчуло на собі відгомони цих подій. Але те, що під кінець конкурсу у великому фіналі Україна і Росія зійдуться в такій напруженій боротьбі, ніхто вже точно не очікував ", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Інтернет-видання Zeit Online в матеріалі "Розвага також може бути політичною", в свою чергу, уїдливо зазначає, що "Україна на сцені "Євробачення"виграла битву проти Росії. Організатори наполягають, що політики немає і конкурс неполітичний. Але контекст пісні української конкурсантки говорить про зворотне".

Цієї теми торкнулося і видання Spiegel Online.

"Пісня Джамали - найгостріша пісня цьогорічного конкурсу. І саме ця пісня допомогла в останні хвилини завершити суперечку про те, де "Євробачення - 2017" буде проводитися: в Україні чи Росії. І якщо при виступі Кончити Вурст йшлося про гендерну політику, то у випадку з Джамалою - це трагедія в розрізі світової політики", - пишуть німецькі журналісти.

Вони, крім цього, помітили, що, незважаючи на дуель України та Росії протягом проведення всього конкурсу в Стокгольмі, все ж рішення було не на користь політики, а на користь проникливої композиції Джамали.

Видання Die Tageszeitung вважає, що в пісні "1944" Джамала показала тему депортації кримських татар настільки серйозно, що до неї просто стали злітатися бали.

"Джамала перемогла тому, що дуже правдиво показала атмосферу європейської нервозності, настроїв між фінансовою кризою, популяризацією ультраправих партій і авторитарних спокус за прикладом Володимира Путіна", - пише Die Tageszeitung.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...