"Україна не готова виконувати російське прочитання "Мінська", – Клімкін зробив рішучу заяву

Україна лишається вірною своїм обіцянкам щодо проведення виборів на Донбасі, але не погодиться на їхнє проведення доти, доки не буде впевненості у чесному результаті.

Павло Клімкін. Фото: ogo.ua.

Київ не буде виконувати вимоги російської сторони, які ґрунтуються на її прочитанні тексту "мінських домовленостей". Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в Києві, на спільній прес-конференції з главами МЗС Німеччини та Франції, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Клімкін наголосив, що Україна лишається вірною своїм обіцянкам щодо проведення виборів на Донбасі, але не погодиться на їхнє проведення доти, доки не буде впевненості у їх чесному результаті. "Тільки коли мешканці Донбасу зможуть під час вільних і чесних виборів висловитися і довірити свою долю мешканцям самого Донбасу, а не тим, хто за підтримки РФ та за наслідками фейкових виборів перебуває там при владі зараз – тільки тоді у нас є шанс на виконання Мінська", - наголосив міністр.

"Ми віддані Мінську, але не його російському баченню, коли Росія хоче інтегрувати до України той Донбас, який перебуває під російським квазіуправлінням", - заявив Павло Клімкін.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...