"Україна повинна стати частиною системи ППО в Європі", - Турчинов про найближчу перспективу

О.Турчинов: "Вчені, конструктори, колективи українських підприємств оборонно-промислового комплексу зосереджені над випуском "сучасних ракетних комплексів і літаків, які не поступаються кращим світовим аналогам".

Олександр Турчинов. Фото: 112.ua.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов упевнений, що країна повинна захистити себе і стати частиною системи протиракетної повітряної оборони в Європі. Про це йдеться в привітанні Турчинова до Дня працівника ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики, опублікованому на сайті РНБО, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Сьогодні одним з важливих завдань для посилення оборони і безпеки нашої країни є оновлення ракетного щита. Україна повинна захистити себе і стати частиною надійної дієвої системи протиракетної повітряної оборони в Європі - непроникної для ракет і авіації ", - зазначив Олександр Турчинов.

За його словами, зараз вчені, конструктори, колективи українських підприємств оборонно-промислового комплексу зосереджені над випуском "сучасних ракетних комплексів і літаків, які не поступаються кращим світовим аналогам".

Турчинов упевнений, що завдяки їх роботі Україна може стати передовою країною в галузі ракето- і авіабудування.

Нагадаємо, що під Макіївкою і Горлівка на початку минулого року фіксували активність радіолокаційних засобів російських найманців. Дане обладнання відправили з Росії на Схід України разом з фахівцями з обслуговування. Кадрові російські військові проводили тоді тестовий режим перевірки засобів ППО з РЛС.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...