Україна проситиме Туреччину закрити Босфор для Росії через агресію в Азовському морі, - дипломат

Представники країн членів НАТО вважають агресію РФ проти українських кораблів неприпустимою.
Протока Босфор. Фото: nextews.com.

Україна проситиме Туреччину закрити Босфор для Росії через агресію в Азовському морі. Про це говоритимуть сьогодні, 4 грудня, на зустрічі міністрів закордонних справ країн членів НАТО та ОБСЄ, яка триває у Брюсселі. Про це у прямому ефірі розповів кореспондент "Радіо Свободи" Віталій Єреміца, передають Патріоти України.

Він сказав, що представники країн членів НАТО вважають агресію РФ проти українських кораблів неприпустимою і вимагають негайного звільнення наших полонених моряків, яких утримує Росія.

"В Альянсі кажуть, що РФ не повинна використовувати незаконну анексію Криму та нелегальну побудову Керченського моста для недопуску кораблів українського флоту до Азовського моря", – додав Єреміца.

Кореспондент повідомив, що генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Україна може розраховувати на підтримку своєї суверенності, а також на допомогу в поліпшенні її війська і флоту. Також він зазначив, що у Чорному морі вже зосереджено багато сил НАТО.

"Павло Клімкін заявив, що всі ці засідання не закінчуються лише засудженням дій РФ, бо вже найближчим часом буде практична відповідь", – підсумував кореспондент.

Джерело: 24 канал

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...