Україна протестує проти визнання Білоруссю паспортів "ЛДНР"

Те, що Білорусь дозволила в'їзд на свою територію з паспортами "ДНР" і "ЛНР", можна вважати підлабузництвом та прогинанням під Росію.

Заступник міністра юстиції про в'їзд на білоруську територію з паспортами ДНР/ЛНР. Фото ua.112.uaДозвіл на в'їзд у Білорусь за документами, виданими так званими "ЛНР" і "ДНР", є заграванням Мінська з Москвою. Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в ефірі каналу "112 Україна", інформують Патріоти України.

"Ми розуміємо, що тут більше політики, ніж права. У Білорусі складна політична ситуація вже не перший рік, останнім часом бачимо загравання з РФ і ось результати. З одного боку йде заява, де ми говоримо, що це дійсно самопроголошені республіки і ми не визнаємо документи, але, в принципі, щоб підіграти Росії, залишаємо за собою можливість в індивідуальному порядку регулювати можливість перетину кордону. Це неможливо і нецивілізовано з юридичної точки зору. Тому що ми розуміємо, що жодна країна світу не дозволить перетинати свій кордон в режимі, коли прикордонник вирішує, яка в тебе життєва ситуація", - заявила Севостьянова.

За словами заступника міністра, це також сигнал, що повинні приймати законодавство, яке буде жорстко регулювати відносини з тимчасово окупованими територіями для відображення офіційної позиції України.

Опублікував: Олена Сім

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...