Україна відкриває консульство в антиукраїнському осередку Польщі

Вроцлав тримає першість у країні по антиукраїнським настроям. Після обміну населенням між УРСР та ПНР під керівництвом товариша Сталіна, саме Силезія і її головне місто стали новою батьківщиною поляків з Волині та Галичини.
Андрій Дещиця. Фото: Вікіпедія.

У 2020 році консульство України має бути відкрите у польському місті Вроцлав. Про це в інтерв’ю розповів посол України у Польщі Андрій Дещиця, передають Патріоти України.

"У зв’язку із збільшенням у Польщі кількості українських мігрантів – сьогодні це орієнтовно 1,5 мільйона наших громадян – значно зросла кількість звернень до консульських установ для вирішення різноманітних питань… У цьому контексті очевидною є необхідність відкриття ще однієї консульської установи України на заході Польщі – у Вроцлаві, що дозволило б перерозподілити межі консульських округів так, щоб громадяни України могли витрачати не більше ніж дві-три години на доїзд до консульства",- розпівів посол.

За його словами, підготовчі роботи заплановано провести у 2019 році, а вже у 2020 році нове українське консульство має розпочати роботу. Також посол розпівів про плани відкриття почесного консульства в місті Катовіце, та про пошук кандидату на почесного консула в місті Кельце.

"Якщо найближчим часом вдасться реалізувати ці плани, у нас залишиться лише два воєводських центри, де немає українських консульських осередків – Білосток й Ольштин",- резюмує Дещиця.

Джерело: Укрінформ

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...