Україна за крок до отримання додаткового фінансування НАТО, - військовий дипломат

28 країн - членів НАТО будуть готові збільшити внески до цільових фондів для допомоги Україні у зміцненні її оборонного потенціалу за умови чіткого визначення потреб армії.

Рішення про збільшення суми фінансування може бути прийнято на липневому саміті у Варшаві. Іллюстрація: rbc.ua.

Якщо Україна чітко сформулює потреби армії, зможе отримати додаткове фінансування на оборонні потреби від НАТО. Північноатлантичний альянс на саміті у Варшаві може прийняти відповідне рішення. Про це повідомив виконуючий обов'язки глави місії України при НАТО Євген Божок, передають Патріоти України з посиланням на Діалог.

Українські Збройні Сили вже реформуються, щоб наблизити якість підготовки українських армійців до стандартів НАТО.

Альянс вимагає від України чітко сформулювати програму реформування армії, оскільки при НАТО вже створено 4 трастових фонди, внески в які платять всі країни-учасниці.

Деякі військові ініціативи, які входять в програму Україна - НАТО, вже проведені і спонсорувались Альянсом.

Божок зазначив, що "Якщо Україна визначить свої потреби більш конкретно, то 28 членів НАТО будуть готові збільшити внески до цільових фондів для допомоги Україні у зміцненні її оборонного потенціалу для реалізації кінцевої мети - вступу України в Альянс", - заявив виконуючий обов'язки глави місії України при НАТО.

На даний момент, на різні реформи української армії НАТО виділило 6 млн євро, і за словами представників альянсу, на даний момент Україна виділених коштів має вистачити на оплату реформаторських ініціатив.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...