Україна займає ганебне останнє місце в Європі за рівнем зарплати, - міністр соцполітики

Андрій Рева нагадав, що Уряд підвищує з 1 січня 2017 посадовий оклад працівників І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на 44%.

Українські зарплати - наймізерніші в Європі. Фото: Уніан.

Серед усіх європейських країн Україна посідає останнє за рівнем зарплат. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в п'ятницю, 9 грудня, під час години запитань до Уряду у Верховній Раді, інформують Патріоти України.

«За рівнем заробітної плати Україна займає ганебне останнє місце в Європі, куди ми всі так прагнемо, а серед країн СРСР ми випереджаємо тільки Таджикистан поки що», - розповів Рева.

Міністр нагадав також, що з 1 січня 2017 року Уряд підвищив посадові оклади працівників першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на 44%.

«Посадовий оклад працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, в порівнянні з сьогоднішнім днем, з 1 січня 2017 виросте на 44% і таким чином буде ліквідовано розрив у 265 гривень, який існує між цим показником і затвердженим прожитковим мінімумом», - повідомив Рева.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...