Українська армія має право стріляти на Донбасі: Волкер зробив гучну заяву

Збройні сили України мають право відривати вогонь на власній території, водночас ненормальним є те, що Росія має своїх військових в іншій країні. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер в інтерв'ю Bild, відповідаючи на запитання, що, згідно зі звітами ОБСЄ, вогонь на Донбасі ведуть, як проросійські бойовики, так українські військові, повідомляють Патріоти України.

"Звичайно, українці теж стріляють в бою, але ви повинні розуміти, що все це відбувається на території України. Для країни абсолютно нормально мати солдатів у своїй державі. І це не нормально для однієї країни мати своїх солдатів в іншій країні. Така ситуація на сході України",– зазначив Волкер.

За його словами, порушення припинення вогню відбуваються і на українській стороні, але переважна більшість і найбільш серйозні порушення стаються на окупованій Росією території Донбасу.

Крім того, спецпредставник США пояснив, що варто враховувати і різновиди порушення припинення вогню. "Не забувайте, що ОБСЄ вважає порушенням припинення вогню. Якщо ви захищаєте село в своїй країні, і ви попадаєте під мінометний вогонь, це одне порушення. Якщо ви стріляєте в напрямку, звідки прийшов вогонь, це також є порушенням. Така природа фрази "обидві сторони". Це досить точно, але також спотворює характер проблеми", – сказав Волкер.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...