Українська діаспора у Канаді та США готова судитися за Крим, правники вже працюють, - міністр юстиції

Лише після повної деокупації України можливі переговори із Росією про послаблення санкційного режиму.

Окупований Крим. Фото: ЖЖУкраїнська діаспора готова судитися із Росією за Крим. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляють Патріоти України.

"Тема Криму порушувалася нашою діаспорою, яка створила Асоціацію українських правників, що охоплює провідних фахівців та юристів як з Канади, так і з США. Вони цікавилися подробицями юридичної війни з Росією і висловили готовність долучатися на експертному рівні до тих справ, де їхня участь буде корисною", - наголосив він.

За словами Петренка, він на всіх зустрічах із представниками канадської влади наголошував на важливості для України політичної підтримки Канади. "Лише після повної деокупації України можливі переговори із Росією про послаблення санкційного режиму. Співрозмовники підтвердили, що в цій частині позиція Канади незмінна", - додав Петренко.

Нагадаємо, що раніше було оприлюднено стенограму засідання РНБО від 28 лютого 2014 року, на якому обговорювалися дії з відбиття російської агресії в Криму і відкинуто пропозицію про введення режиму воєнного стану.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що міністерство координує компанії, які подають позови на РФ щодо ситуації з Кримом. Раніше повідомлялося, що Україна підготувала чотири судові позови проти РФ.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...