Українські бійці взяли під контроль стратегічне селище на околиці Горлівки. П'яні "гібриди" втекли, не слухаючись наказів

Чигарі мають стратегічне значення - поруч знаходяться висоти (шахтні терикони), з яких добре проглядається горлівський мікрорайон «Будівельник» і не тільки.

Поблизу селища знаходяться стратегічно важливі висоти. Фото: соцмережі.

Про те, що ведуться бої за це невеличке селище, жителі Горлівки кажуть в соцмережах вже кілька днів. Однак з боку українських офіційних осіб ніякої інформації не надходило, передають Патріоти України.

Сьогодні, 14 травня, вперше побічно це підтвердив координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук. «У 3-й омсбр вже кілька діб командування корпусу намагається встановити причини «самовільного залишення позицій» біля селища Чигарі (як упевнені в штабі 1 АК, бойовики на позиціях перебували в стані сильного алкогольного сп'яніння, внаслідок чого були небоєздатні, і просто залишили позиції)», - повідомив нардеп.
Селище, що складається, грубо кажучи, з однієї вулиці, має стратегічне значення - поруч знаходяться висоти (шахтні терикони), з яких добре проглядається горлівський мікрорайон «Будівельник» і не тільки. Проукраїнські жителі Горлівки пишуть в соцмережах, що якщо і далі так піде, то з вересня діти підуть вже в українську школу.
Ватажки «ДНР» поки не коментують цю подію. Тільки екс-ватажок горлівського гарнізону терористів Ігор Безлер обурюється бездарністю нинішніх командирів бойовиків. «За всей мишурой праздников тихо и незаметно прошло занятие Чигарей под Горловкой. Даже говорящая голова всея банановой республики не придумал никакой сказки про «котел», как это было в случае с Гладосово. Теперь с того места, где стоят ВСУ, уже спокойно между терриконами шахт 19-20 и 21 видны дома на Строителе, но какая это мелочь по сравнению с празднествами в Донецке», - написав Безлер.

І хоча бойовики покинули селище, російсько-терористичні війська продовжують його прасувати важкою артилерією. При цьому вони ж і несуть постійні втрати.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...