Українські кораблі атакував російський винищувач Су-30, випустивши дві ракети, - Муженко

Ці дії є актом прямої агресії РФ проти України, так як кораблі є суверенною територією держави, якій вони належать.

Віктор Муженко. Фото: УНІАН.

Під час атаки на корабельну групу Військово-морських сил Збройних сил України росіяни задіяли бойову авіацію та засоби радіоелектронної боротьби. Про це повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко в ході виступу у Верховній Раді в понеділок, передають Патріоти України.

Він уточнив, що українські катери атакував винищувач Су-30, випустивши дві ракети. В результаті застосування російськими військовими РЕБ командування ВМС ЗСУ втратило зв'язок з корабельною групою. Також було заблоковано роботу міжнародної системи АІС (автоматична ідентифікаційна система).

"Ці дії є актом прямої агресії РФ проти України, так як кораблі є суверенною територією держави, якій вони належать", - підкреслив очільник Генштабу. Муженко додав, що троє поранених українських моряків, за інформацією Міжнародного комітету Червоного Хреста, знаходяться в Керченській лікарні ім. Пирогова. Місцезнаходження решти військовослужбовців поки невідомо.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...