Українські програмісти створили бота, який моніторитиме е-декларації

Окрім OpenDeclarationBot, команда «908» також створила OpenDataBot – сервіс моніторингу реєстраційних даних і судових рішень компанії для запобігання рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Створено програму, яка перевіряє е-декларації замість чиновників. Ілюстрація: Business.ua.

У Дніпрі програмісти розробили телеграм-бота під назвою OpenDeclarationBot, за допомогою якого можна моніторити електронні декларації чиновників. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Сервіс працює на основі відкритих державних даних. З його допомогою можна дізнатися про місце роботи, посаду, загальну площу нерухомості, кількість авто, доходи, заощадження і фінансові зобов'язання чиновника.

"Декларації чиновників наробили багато шуму, але не в кожного українця є можливість структурувати цю інформацію. Ми вирішили зробити сервіс, який дозволить просто і швидко перевірити декларацію будь-якого чиновника. Для цього ми перевели всі гроші в гривні, склали квадратні кілометри наявної нерухомості і порахували кількість автомобілів", – розповів керівник проекту Олексій Іванкин.

Шанс на "перелом": Україна повинна посилити атаки на залізничну мережу Росії, - The Telegraph

середа, 1 травень 2024, 16:49

У той час як довгоочікувана американська військова допомога, нещодавно ухвалена Конгресом, починає надходити до Європи протягом наступних днів і тижнів, агресивна війна Росії зазнає змін, оскільки Київ збільшує кількість операцій всередині РФ. Це відбу...

Нестача боєприпасів дала про себе знати: На Україну чекає важке літо, оскільки Росія готує великий наступ, - аналітик

середа, 1 травень 2024, 16:45

Ймовірно, це буде дуже важке літо для українських сил перед обличчям посилення російських атак, каже військовий аналітик Шон Белл, пише news.sky.com, передають Патріоти України. Головком Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що війська були з...