​«Урагани» повернулися на Донбас: Волонтери зафіксували стягування ракетних військ РФ до України (фотофакти)

У прикордонних з Україною районах Ростовської області спостерігається скупчення Збройних сил РФ.

Про це повідомляє волонтерський співтовариство InformNapalm, зазначають Патріоти України.

Серед сил РФ, які стягують до кордону з Україною волонтери виявили реактивну артилерію зі складу 385-ї артилерійської бригади (в / ч 32755, місце постійної дислокації Тоцьке, Оренбурзька область) Центрального військового округу.

За даними волонтерів, у "ростовському відрядженні" знаходиться перша батарея реактивного артилерійського дивізіону 385-ї артбригади, на озброєння якої перебувають 220 мм. РСЗВ "Ураган" (9К57). В даний час реактивщики з Уралу базуються в польовому таборі в районі полігону Кузьмінський Ростовської області. Підрозділ реактивної артилерії з Оренбурга в Ростовську область було перекинуто в кінці вересня і весь цей час особистий склад був зайнятий бойовою підготовкою, в тому числі щодо здійснення потайливих маршів, розгортанню на бойових позиціях і відходу.

На підтвердження своєї інформації волонтери відзначили, що взяли на контроль кілька профілів російських військовослужбовців даного реактивного підрозділу. Один з профілів, що належить військовослужбовцю 385-ї артбригади Руслану Альмукашеву, був видалений. Швидше за все, причина цьому - завантаження в альбом фото на тлі реактивної установки разом з товаришами по службі.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...