Уряд Гройсмана: На засіданні фракції БПП оголосили новий склад Кабміну

В разі призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, спікером парламенту стане Андрій Парубій, а першим-віце-спікером Ірина Геращенко.

Володимир Гройсман. Фото: kmu.gov.ua.

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Юрій Луценко оголосив новий склад Кабінету міністрів. Про це він повідомив на засіданні фракції ББП, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

За словами голови фракції БПП, на посаду першого віце-прем'єра буде запропонована кандидатура Віталія Ковальчука, на посаду віце-прем'єра з євроінтеграції - Іванни Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр з гуманітарних питань - Павло Розенко, міністр Кабміну – Олександр Саєнко, міністр освіти – Лілія Гриневич, міністр соцполітики – Максим Нефьодов, міністр фінансів – Олександр Данилюк, міністр охорони здоров'я Андрій Рева.

У новому Кабміні залишаться на своїх посадах: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр оборони Степан Полторак. Також нардеп від БПП Мустафа Найєм в Twitter повідомив, що в разі призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, спікером парламенту стане Андрій Парубій, а першим-віце-спікером Ірина Геращенко, Мінфін очолить Олександр Данилюк, віце-прем'єр АТО і окупованим територіям - Володимир Кістіон, Мінінфрастурктури - Володимир Омелян.

Зазначимо, зараз президент України Петро Порошенко знаходиться в Раді на засіданні фракції БПП. Вчора ввечері, 11 квітня, нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив, що Гройсман відмовився очолити новий Кабмін, однак низка парламентаріїв спростували цю інформацію.

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...

Віддав життя за Україну: У бою загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики, який зупинився за крок від медалі на Олімпіаді

понеділок, 6 травень 2024, 18:30

У боях із російськими окупантами загинув учасник Олімпійських ігор та дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. На своє останнє завдання 30-річний захисник вирушив у ніч із 5-го на 6 травня, передають Патріоти України. "З великим...