Увага, це вам не вдома: У Польщі порушили справу через наклейку з тризубом на авто українця

Непрості історичні стосунки не дають українцям забути, що сусідня держава не є на 100% лояльною до нашої самоідентичності. Незважаючи на те, що тризуб не є винаходом УПА, а прадавнім символом, успадкованим від великого князя київського Володимира.

Червоний тризуб на чорному тлі полякам не подобається. Фото: соцмережі.

Поліція Перемишля почала розслідування у зв'язку з виявленням наклейки з гербом України на автомобілі викладача Львівської політехніки Івана Кульчицького. Про це пише Nowiny24.pl, передають Патріоти України.

17 листопада мешканець Перемишля Томаш заблокував автомобіль Кульчицького та викликав поліцію через наклейку із зображенням тризуба на задньому бампері. Звинувачення полягало в тому, що тризуб був зображений не золотим на синьому тлі, а червоним на чорному.

"Викликали місцеву поліцію, для якої ситуація стала певним "менінгітом", адже є явне порушення всіх дорожніх правил зі сторони їх громадянина, а з іншого боку цей громадянин висуває нам звинувачення у злочині відповідно до нового варіанту польського закону про заборону тоталітаризму, за яким нібито забороняється і певна українська символіка. Для поліції і їхнього місцевого експерта стала проблемою ідентифікація суті справи, ми витратили декілька годин на різні описи і пояснення. Приватно поліція попросила зняти знак, мовляв, вам можуть пошкодити авто на паркінгу", - розповів Кульчицький у своєму Facebook.

Поліція на місці зареєструвала заяву Томаша про підозру на скоєння злочину за частиною 1 статті 256 кримінального кодексу Польщі. Кульчицького допитали як свідка. Наліпку з автомобіля він таки зняв. У вівторок, 20 листопада, поліція почала офіційне розслідування справи.

Кульчицький також подав заяву до поліції. Він розповів, що звернувся до генерального консула у Любліні Василя Павлюка з приводу цього інциденту та готує такі ж звернення до українського МЗС та інших відомств.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...