В Алеппо йде бій, який вирішить долю міста: Сирійські повстанці почали штурм, - журналіст Bild

​Смертельна загроза нависла над 275 тисячами осіб, які зараз перебувають в Алеппо.

Алеппо. Фото: Ruposters.

У сирійському Алеппо стартувала військова операція по прориву блокади міста повстанцями, які ведуть боротьбу з режимом президента Башара Асада. Очікується, що в ході даної операції постраждає безліч мирних жителів. Про це журналіст німецької газети Bild Джуліан Репке розповів в своєму Twitter, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Повстанські сили, які воюють проти режиму президента Сирії Башара Асада, почали операцію по прориву блокади міста Алеппо.

"Час" Ч "для Алеппо. ... Почався бій за прорив блокади. Це мати всіх битв, яка визначить долю міста", - написав він.

На думку журналіста, мирне цивільне населення багатостраждального міста загине в результаті битви.

"Так, цивільні загинуть в тотальному повстанському штурмі. Але світ не залишив повстанцям ніякого іншого варіанту, ігноруючи 275 000 цивільних, які перебувають в облозі", - пояснив Репке.

Контрнаступ в Алеппо сирійські повстанці почали в п'ятницю, 28 жовтня, з важкого обстрілу урядових районів. Тиждень поспіль під вогонь потрапляли інші ділянки міста, зокрема підконтрольні опозиції райони.

"Більше 15 цивільних осіб були вбиті і 100 отримали поранення від обстрілу повстанцями контрольованої урядом західної частини Алеппо", - повідомили правозахисники Сирійського центру моніторингу з прав людини.

Як відзначили в організації, райони на південному заході Алеппо були обстріляні більше 150 ракетами і снарядами.

За даними правозахисників, удари також були завдані по авіабазі Найраб і районах поблизу авіабази Хмеймім, недалеко від Латакії.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...