​В "ДНР" полоненого бійця "Азову" хотіли засудити до розстрілу, але присудили 30 років в'язниці

"Омбудсмен ДНР" Дарина Морозова вважає, що стосовно полонених українських військовослужбовців "суди" будуть виносити розстрільні вироки. В кожному разі засуджені військовополонені в «молодій республіці» обміну не підлягають, запевняють терористи.
Широкине. Протягом 2015-го тут точилися запеклі бої

Боєць полку Національної гвардії "Азов" Євген Чуднецов засуджений "судом" терористичної організації "ДНР" до 30 років колонії суворого режиму і двох років обмеження волі. Прокурор вимагав його розстрілу. Про це йдеться в публікації "Нової газети", зазначають Патріоти України.

Чуднецова взяли в полон в лютому 2015 року в Широкиному під Маріуполем. Він дав покаянний інтерв'ю ВГТРК - його друзі вважають, що це сталося після тортур.

Суд був вкрай швидкоплинним, у Чуднецова не було адвоката, на процес не допустили його родичів, пише газета.

Коментуючи те, що трапилося, "омбудсмен ДНР" Дарина Морозова заявила, що не виключає інших розстрільних вироків щодо українських військовополонених.

"Кримінальний кодекс" ДНР "був розроблений на основі Кримінального кодексу УРСР 1961 року. Там є вища міра покарання - розстріл. Цивільних полонених у нас немає. У нас всі військовополонені, були взяті в бою. За ним по всьому є доказова база, що вони дійсно вбивали, з їхньої вини гинули мирні жителі", - сказала Морозова.

За її словами, ті, кому винесе вирок "суд", не підлягають обміну в рамках Мінських угод.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...