В економіці немає місця популізму: Гонтарєва закликала українців не піддаватися на маніпуляції

Національний банк України і Фонд гарантування вкладів подали до правоохоронних органів більше 3,3 тис. заяв про скоєння кримінальних злочинів менеджерами і власниками банків-банкрутів на загальну суму близько 300 млрд гривень.

Валерія Гонтарєва. Фото: ZN.ua.

Глава НБУ Валерія Гонтарєва звернулася до українців з поясненнями щодо банків-банкрутів, вкладники яких мітингують в центрі Києва. Про це йдеться у зверненні Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, яке розміщено на офіційному сайті установи, повідомляють Патріоти України.

"Минулого року Верховна Рада України ухвалила закон про посилення відповідальності власників та менеджменту збанкрутілих банків.

Національний банк України і Фонд гарантування вкладів подали до правоохоронних органів більше 3,3 тис. заяв про скоєння кримінальних злочинів менеджерами і власниками банків-банкрутів на загальну суму близько 300 млрд гривень.

Власники збанкрутілих банків вивели з фінансових установ , щоб вкласти їх у розвиток своїх бізнес-імперій. Їх банки збанкрутіли, вкладники постраждали, проте їх основний бізнес працює та приносить їм доходи, а їхні імена продовжують з’являтися у рейтингах найбагатших українців", - пояснює очільниця НБУ.

"Національний банк України за останні два роки стабілізував макроекономічну ситуацію в державі та очистив банківський сектор. З ринку пішли банки, в яких вже не було активів, а залишилися лише зобов’язання перед вкладниками. Ми спостерігаємо відновлення економіки, зниження рівня інфляції, повернення довіри до банківської системи та зростання золотовалютних резервів. Нам вдалося відійти від необґрунтованої емісії та запровадити монетарну політику, яка основана на забезпеченні цінової стабільності у державі.

Наші кроки підтримує увесь світ і вся прогресивна українська банківська спільнота. Але деякі українські політики намагаються все це зруйнувати", - вважає Валерія Гонтарєва.

Глава НБУ попросила українців не піддаватися на маніпуляції і закликала разом вимагати від політиків виконувати свою роботу – ухвалювати важливі для країни закони, а від акціонерів збанкрутілих банків – повернути кошти вкладників та держави.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...