У Грузії народ відправив у відставку прем'єр-міністра

Питання можливої відставки грузинського уряду обговорювалося в суспільстві з тих пір, як в центрі Тбілісі 31 травня розпочались масштабні акції протесту з вимогою "відновлення справедливості" і відставки прем'єра.

Георгій Квірікашвілі подав у відставку. Фото:Інтерфакс

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі оголосив про свою відставку. Про це він заявив на брифінгу, передають Патріоти України.

"Я намагався бути прем'єр-міністром кожного громадянина ... Я був і є командним гравцем. Виходячи з цього, я помічаю настрої в команді і приймаю рішення, яке в моїй ситуації повинен був прийняти будь-який керівник команди. Я залишаю сьогодні свою посаду", - йдеться в його заяві.

У зв'язку з відходом прем'єра, у відставку йде весь уряд Грузії. Питання можливої відставки уряду обговорювалося в суспільстві з тих пір, як в центрі Тбілісі 31 травня розпочались масштабні акції протесту з вимогою "відновлення справедливості" і відставки прем'єра.

Організатором акції був Заза Саралідзе - батько убитого 16 річного підлітка. На тлі протесту подав у відставку головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе, потім учасники мітингу вимагали відставки глави Мін'юсту, МВС і уряду в цілому.

Джерело: InfoResist

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...