В Євросоюзі задокументували "безвіз" для Грузії

Безвізовий режим для грузинів остаточно має запрацювати не пізніше, ніж через місяць.

У ЄС підписали документ про безвізовий режим для Грузії. Фото: twitter.

У Брюсселі сьогодні відбулася церемонія підписання рішення про скасування Європейським Союзом віз для громадян Грузії за участі президента Європейського парламенту Антоніо Таяні і представника Мальтійського головування в ЄС Кріс Агіус, пишуть Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Церемонія підписання відбулася сьогодні у Брюсселі в Європейському парламенті в присутності доповідача з цього питання, депутата ЄП Марії Габріель.

Таким чином, для того, щоб грузини отримали безвізовий режим, документ має бути опублікований в офіційному журналі ЄС, на що передбачається орієнтовно 8-9 днів, та ще 20 днів для набуття чинності.

Також був підписаний документ стосовно механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами. Кореспондент "Радіо Свобода" в Брюсселі Рікард Йозвяк опублікував світлину документа у своєму Twitter.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...