В Ізраїлі розкрили ворожого агента: Президент Палестини виявився шпигуном Москви (фотофакт)

Влада Палестини заперечує заяви ізраїльтян, звинувачуючи Тель-Авів у кампанії з дискредитації Махмуда Аббаса і спробах переглянути мирні переговори.

Махмуд Аббас. Фото:www.interfax.ru

Ізраїльські дослідники опублікували унікальні докази того, що палестинський президент Махмуд Аббас виявився агентом радянського Комітету Державної Безпеки (КДБ). Як повідомляє Reuters, Аббас співпрацював із КДБ у 1980 році за позивним “Кротов”, передають Патріоти України.

Влада Палестини заперечує заяви ізраїльтян, звинувачуючи Тель-Авів у кампанії з дискредитації Махмуда Аббаса і спробах переглянути мирні переговори.

Махмуд Аббас навчався в Москві й у 1982 році отримав ступінь доктора. Гідеон Ремез – дослідник з Єрусалимського інституту Трумена заявив, що докази про співпрацю Аббаса з КДБ з’явилися після надання такої інформації колишнім архівістом КДБ Василем Мітрохіним у 1991 році.

"В архівах вказується група осіб, які в 1983 році співпрацювали із КДБ. Цікаво, що в тексті є людина на ім’я Махмуд Аббас, який народився в Палестині в 1935 році, і є членом центрального комітету ФАТХ і ООП з позивним "Кротов", – каже дослідник на доказ своїх слів.

Ремез, щоправда не має інформації, яка роль Аббаса для КДБ і в чому полягала його місія. Палестинська сторона стверджує, що організація ФАТХ, учасником якої був Аббас, офіційно співпрацювала із СРСР і не було потреби бути "шпигуном КДБ".

Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...

У Чехії оголосили в розшук російського генерала ГРУ

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:16

У п’ятницю, 10 травня, поліція Чехії оголосила в розшук генерала російського Головного розвідувального управління Андрія Авер’янова, причетного до організації вибухів на складах із боєприпасами в чеському місті Врбетіце 2014 року. Про це повідомляє аге...