У Кабміні хочуть ввести декларування доходів для всіх українців вже в цьому році, - ЗМІ

План пріоритетних дій уряду на 2017 рік передбачає також запровадження податкового контролю з використанням непрямих методів за відповідністю доходів і витрат громадян.

Кабмін планує затвердити декларування прибутків для всіх українців. Фото: DT.ua.

Кабінет Міністрів має намір ухвалити законопроект про введення загального декларування доходів фізичними особами до кінця поточного року. Про це йдеться в Плані пріоритетних дій уряду на 2017 рік, текстом якого володіють Українські новини, пишуть Патріоти України.

Так, уряд доручив Мінфіну, ДФС, НБУ, НАПК, НАБУ і Мінсоцполітики розробити і подати на розгляд уряду законопроект про введення загального декларування доходів і витрат фізичних осіб, а також про податковий контроль з використанням непрямих методів за відповідністю доходів і витрат громадян.

У Кабміні вважають, що це дозволить запровадити інструменти детінізації економіки та протидії розмивання податкової бази.

Також протягом поточного року вирішено продовжувати реорганізацію Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, що раніше Олександр Данилюк повідомив, що Міністерство фінансів підтримує введення нульового декларування після проведення комплексної реформи Державної фіскальної служби.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...