У Кремлі не спатимуть: У сенаті США порозумілись щодо санкцій проти Росії

Документ має достатню підтримку законодавців, щоб подолати президентське вето.

Боб Коркер. Фото: Рейтерс.

В американському Сенаті досягнуто угоди, яка дає можливість законодавцям цього тижня ухвалити законопроект про введення нових санкцій проти Росії і передати його на підпис президенту США Дональду Трампу, повідомляє "Голос Америки". Новину передають Патріоти України.

"Я радий оголосити, що ми досягли угоди, яка дасть нам можливість покласти закон про санкції на стіл президенту", – заявив голова комітету Сенату з міжнародних відносин республіканець Боб Коркер. До цього деякі сенатори заперечували проти занесення санкцій щодо Північної Кореї до законопроекту про санкції проти Росії та Ірану, тому ухвалення документа могли перенести на вересень.

У разі схвалення Сенатом законопроект буде передано Трампу, який може його підписати або накласти вето. Однак документ має достатню підтримку законодавців, щоб подолати президентське вето. 25 липня Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про нові санкції проти Росії. Тепер документ передадуть на розгляд у Сенат, а далі – на затвердження президенту Трампу.

Санкції можуть вдарити по фінансовому, енергетичному, оборонному та інших секторах російської економіки. Законопроект зобов'язує президента США заздалегідь погоджувати з Конгресом будь-які пом'якшення або скасування санкцій. Глава Білого дому не зможе зняти обмежувальних заходів особистим указом.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...