В Кремлі приховують масову втечу військових інструкторів з Донбасу, - ГУР

11 інструкторів з РФ самовільно залишили навчальний центр бойовиків і виїхали в Росію через невдоволення низькою заробітною платою і спробою залучити їх до бойових дій.

Російські військові на Донбасі. Фото: Вголос.

Командування російських окупаційних військ приховує факт втечі одинадцяти військових інструкторів, які здійснювали підготовку терористів на Донбасі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook, передають Патріоти України.

"На початку цього року одинадцять російських інструкторів, які здійснювали підготовку фахівців військових спеціальностей, в т.ч. снайперів і саперів, самовільно залишили навчальний центр і виїхали на територію Росії через невдоволення низькою заробітною платою і спробою командування залучити їх до бойових дій, в т.ч.проведення диверсій проти ЗС України", - сказано в повідомленні.

Як пояснили в ГУР, у Росії уникають розголосу цієї події через ймовірне зростання панічних настроїв у суспільстві й загрозу нових терористичних актів, вибухів, з'ясування відносин із стріляниною і суїцидом психічно неврівноважених інструкторів-убивць, подібних до подій 8 січня в Москві.

"Розчаровані пропагандистськими гаслами Кремля і справжніми реаліями "русского міра" колишні інструктори займаються активним пошуком "працевлаштування за фахом" в організованих злочинних бандформуваннях і російських приватних військових компаніях", - додали розвідники.

Крім того, в Міноборони повідомили, що 11 січня військовослужбовець 7-ї окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 армійського корпусу (Луганськ) ЗС РФ Кирієнко Віталій Юрійович, позивний "Херсон", самовільно покинув пост на передовій позиції і, погрожуючи зброєю, заволодів транспортним засобом цивільної особи для втечі від переслідування.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...