У Київраді сталася бійка між бійцями добровольчих батальйонів і поліцією (фото)

Київрада таки ухвалила рішення про надання статусу учасника АТО добровольцям.

Бійці добробатів штурмували Київраду. Фото: Вести.

Біля будівлі Київради відбулася бійка між правоохоронцями та мітингувальниками, представниками добровольчих батальйонів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

Відзначається, що правоохоронці зайшли до прес-центру, розташованого поруч із входом до зали засідань міськради, і почали перекривати двері, через які намагалися пройти мітингувальники, щоб підтримати тих, хто пройшов до залу засідань раніше. Між ними почалися сутички.

У цей час у Київраді розглядали питання про прирівнювання військовослужбовців добровольчих батальйонів до учасників антитерористичної операції (АТО).

Однак між депутатами виникли суперечки з цього питання. Після того, як до трибуни вийшли добровольці у засіданні Київради оголосили перерву на 10 хв.

Під час розгляду питання до трибуни Київради вишли добровольці і навіть грюкали кулаками по трибуні. Скріншот з відео трансляції Київради.

О 13:10 засідання відновилося.

Мер Києва Віталій Кличко закликав усіх присутніх у залі поводитися спокійно, не кричати і не застосувати фізичну силу.

"Я розумію, що зараз деякі гарячі голови емоційно включаються повністю, щоб вирішити це фізично. Але ми повинні вирішувати всі питання виключно в діалозі. Не використовувати силу. А спокійно прийняти правильне рішення, яке буде на 100% працювати", - сказав Кличко.

Після перерви хлопців у формі у залі засідань побільшало. Мер закликав усіх поводитися спокійно і не застосовувати силу.

Частина депутатів просили, щоб на час розгляду питання добровольці залишились у залі засідань.Однак станом на 13:25 багато депутатів перебувають у кулуарах, тож голосування за надання дозволу на перебування у залі засідань не було.

Як повідомляє депутат Київради Вадим Васильчук, станом на 13:30 добровольці добровільно вийшли з зали Київради, правоохоронці також пішли з зали засідань.

Депутати відновили розгляд визнання статусу добровольців, як учасників АТО.

Пізніше з'явилося повідомлення, що Київрада ухвалила рішення про надання статусу учасника АТО добровольцям.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...