Ні Москва, ні Варшава не змусять зректися героїв: Київрада визначилась з датами вшанування "бандерівського" прапора

Згідно з проектом рішення, біля будинку Київради, а також біля приміщень райдержадміністрацій підійматимуть революційний прапор ОУН у дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби - всього 13 днів у рік.

Ілюстрація:svoboda.org

Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків погодили проект рішення "Про використання революційного прапора ОУН на будівлях Київради та районних держадміністрацій", документ ще мають розглянути на пленарному засіданні Київради. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Згідно з проектом рішення, біля будинку Київради, а також біля приміщень райдержадміністрацій підійматимуть революційний прапор ОУН у дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби, зокрема, 1 січня – День народження голови Проводу ОУН Степана Бандери, 22 січня – День Соборності України; 29 січня – День пам’яті Героїв Крут, 3 лютого – Створення ОУН та в інші дні – всього 13 днів у рік.

"Хочу зазначити, що цей перелік дат не є вичерпним. Тобто, революційний прапор ОУН також може бути вивішений і в інші дні", – заявив співавтор проекту рішення, депутат Київради від фракції "Свобода" Володимир Бохняк, якого цитує прес-служба Київради.

Як відомо, 30 січня Львівська облрада затвердила перелік днів, в які на будівлях обласної адміністрації та ради, а також органів місцевого самоврядування на Львівщині вивішуватимуть червоно-чорний прапор.

Ці рішення розглядаються на тлі деякого загострення у відносинах України і Польщі. Польський президент Анджей Дуда заявив, що вирішив підписати закон про Інститут національної пам’яті. Документ передбачає кримінальне переслідування тих, хто приписуватиме полякам злочини нацистів, зокрема вживатиме словосполучення «польські табори смерті», а також тих, хто заперечуватиме «злочини українських націоналістів», скоєні щодо громадян Польщі в період 1925–1950 років. Ухвалення закону викликало різку критику в Україні, США, Ізраїлі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...