Варшаві - за "антибандерівський" закон: Ще одна область України офіційно вшанує прапор ОУН

За використання прапора ОУН на території Житомирщини проголосували депутати облради.

Ілюстрація:volyn24.com

На сьогоднішній сесії Житомирської обласної ради депутати затвердили порядок використання прапора національної визвольної боротьби українського народу (революційного червоно-чорного прапора ОУН) на території Житомирської області. Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради, інформують Патріоти України.

Як зазначається, депутати рекомендують підняття біля адміністративної будівлі Житомирської облради, а також на будівлях, в яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційного прапора ОУН в певні дати, пов'язані з видатними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам'яті Героїв.

В інформації зазначається, що перелік дат складається з шести пунктів: 1 січня - День народження голови Проводу ОУН Степана Бандери, 9 березня - День народження Тараса Шевченка, Четверта неділя травня - Свято Героїв, 23-24 серпня - День прапора і день Незалежності України, 14 жовтня - день захисника України, день створення УПА, 21 листопада - день Гідності та Свободи.

"На знак пам'яті Героїв національно-визвольної боротьби революційний прапор ОУН піднімати в траурному оформленні - в цьому випадку до верхньої частини древка або флагштока прапора прикріплюється чорна стрічка", - йдеться в повідомленні.

Депутати облради також рекомендують керівникам підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, громадських об'єднань Житомирщини вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у зазначені дні.

Як повідомлялося раніше, у День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на флагштоці перед Львівською міськрадою у вівторок, 20 лютого, вперше вивісили червоно-чорний прапор.

15 лютого депутати Львівської міськради рекомендували під час відзначення пам’ятних дат та урочистих подій у місті використовувати червоно-чорний прапор та іншу національно-патріотичну символіку. Частина місцевих політиків наполягали, що червоно-чорний прапор слід використовувати паралельно з державним синьо-жовтим і вивішувати на усіх адмінбудівлях, однак ветерани УПА і ОУН засудили такі ініціативи.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...