Через столичну бюрократію: У Києві не буде вулиці Джона Маккейна

Як виявилося, справа в тому, що свого часу Київрада наклала мораторій на перейменування вулиць.

Джон Маккейн. Фото:ТСН

Незважаючи на ініціативу президента Петра Порошенка щодо перейменування вулиці Івана Кудрі в Києві на честь Джона Маккейна, найближчим часом це навряд чи станеться. Про це розповів директор Інституту міста Олександр Сергієнко, передають Патріоти України.

За його словами, може виникнути проблема технічного виконання ініціативи з перейменування.

"Справа в тому, що свого часу Київрада наклала мораторій на перейменування вулиць (у лютому Київрада заборонила називати вулиці на честь людей, які померли протягом останніх двох років, - ред). Низка перейменувань породила конфлікти в соціальних мережах. Тому технічно зробити це буде доволі складно: потрібно скасовувати мораторій, а на це Київрада навряд чи піде, адже є вагомі причини щодо тимчасової заборони перейменувань. Тому з цією ініціативою президенту доведеться трішки зачекати", - пояснює Сергієнко.

При цьому експерт вважає, що саме по собі перейменування актуально і необхідно. "На мою думку, потрібно переглянути питання всіх вулиць на честь "героїв", які були нам нав’язані за часів "совка": вся тодішня історія була побудована на міфах і брехні", - зазначив він.

Джерело: Апостроф

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...