В Москві луснув банк, що кредитував Марін ле Пен

У позбавленому ліцензії московському Першому чесько-російському банку "зависли" кошти посольства Чехії у Росії, а також компанії "Чеські авіалінії".

Марін ле Пен. Фото: www.ruscur.ru.

У Москві Арбітражний суд визнав банкрутом Перший чесько-російський банк, який кредитував Марін Ле Пен. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Арбітражний суд Москви визнав банкротом Перший чесько-російський банк (ПЧРБ), який кредитував французьку ультраправу партію "Національний фронт" на чолі з Марін Ле Пен.

Ліцензія у банку була відкликана ще 1 липня. Дірка в капіталі банку перевищила 26 мільярдів рублів.

Наприкінці 2014 року стало відомо, що банк видав французькій партії "Національний фронт" кредит на 9 мільйонів євро. Це сталося після того, як її лідер Марін Ле Пен розповіла, що більшість французьких і європейських банків відмовляються кредитувати її партію. У лютому цього року "Національний фронт" заявив про намір вдруге взяти кредит в російському банку - на суму 27 мільйонів євро.

Перший чесько-російський банк (ПЧРБ) був створений у 1996 році для обслуговування зовнішньоторгового обороту та інвестиційних проектів Росії і Чехії. Він належить колишньому менеджеру "Стройтрансгаза" бізнесмену Роману Попову. Тот також володіє Європейсько-російським банком у Празі, через фінансові проблеми якого Національний банк Чехії обмежив йому видачу кредитів.

За повідомленням ЗМІ, у позбавленому ліцензії московському банку "зависли" кошти посольства Чехії у Росії, а також компанії "Чеські авіалінії".

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...