В Москві обурені таким "нахабством": Німеччина вимагає від РФ доказів існування «української ДРГ» в Криму

Це питання німецький чиновник збирається обговорити в понеділок з Лавровим під час візиту в Єкатеринбург.

Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото: focus.ua.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зазначив, що Росії слід пояснити недавній інцидент в Криму з наданням доказів своєї версії. Про це пише DW, передають Патріоти України.

Питання прояснення останніх подій на півострові Штайнмаєр обговорить з главою російського МЗС Сергієм Лавровим. Глава МЗС Німеччини висловив надію, що за останнім загостренням ситуації навколо Криму не буде подальша ескалація.

«Ми очікуємо від усіх сторін утримання від будь-яких кроків, які могли б привести до подальшого загострення ситуації. Ми очікуємо також, що події в Криму будуть об'єктивно доказово з'ясовані», - підкреслив Штайнмаєр.

Це питання німецький чиновник збирається обговорити в понеділок з Лавровим під час візиту в Єкатеринбург. У свою чергу голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок вважає російську сторону винною в ескалації. «Закиди Москви щодо передбачуваного саботажу (з боку України) звучать дуже подібно до аргументації анексії Криму в березні 2014 року», - зазначив Брок.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...