У Москві та Севастополі нова істерика: У Чорне море прямує ракетний есмінець США Donald Cook

Donald Cook проведе навчання із союзниками і партнерами.

Есмінець "Дональд Кук". Фото: ЕРА.

19 січня на шляху до Чорного моря через протоку Дарданелли пройшов американський ракетний есмінець Donald Cook (DDG 75). Його місія – операції із гарантування безпеки на морі та зміцнення морської стабільності в Чорноморському регіоні. Про це повідомили в прес-службі військово-морських сил США, передають Патріоти України.

У ВМС США зазначили, що регулярно відправляють кораблі у Чорне море відповідно до Конвенції Монтре і міжнародного права. Donald Cook проведе навчання із союзниками і партнерами. 6 січня 2019 року США скерували в Чорне море десантний корабель USS Форт McHenry для підтримки безпеки в регіоні.

У 2018 році операції в Чорному морі проводили ракетні есмінці USS Ross, USS Carney і USS Porter, флагманський корабель USS Mount Whitney, десантний корабель USS Oak Hill та експедиційний транспортний корабель USNS Carson City.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...